Har du planlagt din mandag?

Pen

Har du planlagt, hvad du skal lave på mandag? 
Hvis ikke, vil det være en rigtig god idé at gøre det nu.
Du kan f.eks. bruge de sidste 10 minutter af din arbejdsdag i dag - eller finde 10 minutter i løbet af weekenden. 

Hvorfor nu det?

Det er der flere grunde til, for at planlægge din tid på forhånd har flere fordele:

 1. Det skaber ro i hovedet
  Når du har planlagt - og skrevet ned - hvornår du skal løse dine opgaver, er der mindre sandsynlighed for, at opgaverne optager dine tanker i løbet af weekenden.
  Og hvis de alligevel skulle dukke op, kan du med ro i sindet sige til dig selv: "Den opgave skal jeg først løse på mandag, så bare glem det for nu.

 2. Underbevidstheden går i gang
  Når du har lavet en plan for arbejdet, vil din underbevidsthed allerede gå i gang med at finde hensigtsmæssige metoder og løsninger til dig. Dermed bliver det lettere at løse opgaverne, når du rent faktisk går i gang med dem.

 3. Det sparer tid på selve opgaven
  Når underbevidstheden har været i gang, vil det også tage dig kortere tid at løse opgaven. Brian Tracy (forfatter til "Slug frøen") oversætter det til, at for hvert minut du har brugt på at planlægge en opgave, kan du spare mellem fem og ti minutter på selve gennemførelsen.

 4. Du prioriterer bedst på forhånd
  Når du planlægger dine opgaver på forhånd, vil du tænke mere klart i forhold til, hvilke opgaver, der rent faktisk er de vigtigste.
  Hvis du venter til den samme dag, vil du derimod ofte blive påvirket af, hvad du har mest lyst til at lave. Og det vil ofte være de lette opgaver, de hyggelige opgaver, at tjekke mails, der kræver handling, at vende noget med en kollega og lignende, og så ender det ofte med, at din tid smuldrer mellem fingrene på dig, og de vigtige ting ikke bliver gjort - eller ikke får den fokus de behøver.

Har du brug for hjælp?

Book et gratis stresstjek (20 minutter pr telefon), hvis du har brug for en snak om din situation eller hjælp til at tackle en konkret udfordring.
Book dit stresstjek her

Book et kaffemøde for at vende virksomhedens indsatser mod stress på kontoret.

Book kaffemøde her


Pas godt på din tid ⏲

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar